ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO Η Ιταλία και η Intel επιλέγουν το Veneto ως προτιμώμενη περιοχή για τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας για την κατασκευή επεξεργαστών της

 


Η Intel θα δημιουργήσει προηγμένο χώρο συσκευασίας και συναρμολόγησης στην Ιταλία
Ο διάδοχος του Ντράγκι θα έχει λόγο πριν οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε συμφωνία
Το ιταλικό εργοστάσιο θα δημιουργήσει έως και 5.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε η Intel
Η απερχόμενη κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι και η Intel (INTC.O) επέλεξαν την πόλη Vigasio στη βορειοανατολική περιοχή του Βένετο ως την προτιμώμενη τοποθεσία για ένα νέο εργοστάσιο τσιπ πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία, δύο άνθρωποι εξοικειωμένοι με είπε το θέμα.
Η επένδυση της Intel στην Ιταλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που ανακοινώθηκε από την αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ τον περασμένο Μάρτιο για να επενδύσει έως και 80 δισεκατομμύρια ευρώ (77,5 δισεκατομμύρια δολάρια) την επόμενη δεκαετία για τη δημιουργία δυναμικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Με μια αρχική επένδυση ύψους περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, η Intel είπε ότι το ιταλικό εργοστάσιο θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας συν επιπλέον 3.500 θέσεις εργασίας σε προμηθευτές και συνεργάτες, με τις εργασίες να ξεκινούν μεταξύ 2025 και 2027.
Το ιταλικό εργοστάσιο θα είναι ένα προηγμένο εργοστάσιο συσκευασίας και συναρμολόγησης ημιαγωγών, που θα χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για να πλέκει ολόκληρα τσιπ από πλακάκια.
Ζητώντας να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος, οι πηγές ανέφεραν ότι τα κόμματα είχαν λεπτομερώς μια συνολική συμφωνία στις αρχές Σεπτεμβρίου

Post a Comment

Πείτε μας την γνώμη σας.
Σημαντική σημείωση: Σχόλια τα οποία προσβάλουν, ή περιέχουν κάθε μορφής βίας, θα διαγράφονται.

Νεότερη Παλαιότερη