Φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία απαιτεί 3-4 δισεκατομμύρια ευρώ/μήνα από την ΕΕ και τις ΗΠΑ

 


Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποκάλυψε τις οικονομικές απαιτήσεις του Κιέβου από τη Δύση για την κάλυψη των βασικών της αναγκών, ενώ συνέστησε το μπλοκ να χορηγήσει 1,5 δισ. $1,47 δις) /μήνα . 

Υποστήριξε ότι η βοήθεια της ΕΕ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα πρέπει να συνδεθεί με μια μεταρρυθμιστική διαδικασία για την υποστήριξη της πορείας της χώρας προς την ένταξη στην ΕΕ, προτού προσθέσει ότι η πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ είναι να μειώσει την εξάρτηση από την Κίνα στον τεχνολογικό τομέα και στην εισαγωγή πόρων.

Δεν συζητείται όμως, τουλάχιστον όχι στα φανερά, τι θα συμβεί στην Ευρώπη, αν τον Νοέμβριο ανατραπεί η "κυριαρχία" των Δημοκρατικών από τους Ρεπουμπλικάνους και μπουν "φρένα" στην πολιτική Μπάιντεν στο θέμα της Ουκρανίας, αφήνοντας την Ευρώπη "γυμνωμένη" και "υπόχρεη" να σηκώσει το βάρος της Ουκρανίας.

Το σενάριο αυτό, δεν βγαίνει από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας ή από κάποιο συνωμοσιολογικό κανάλι στο Telegram. Οι μέρες μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές είναι λίγες και το σενάριο αυτό όχι μόνο είναι μια ανάσα μακριά αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο εφιάλτη για ολόκληρη την Ευρωζώνη. 


Post a Comment

Πείτε μας την γνώμη σας.
Σημαντική σημείωση: Σχόλια τα οποία προσβάλουν, ή περιέχουν κάθε μορφής βίας, θα διαγράφονται.

Νεότερη Παλαιότερη